Welkom

Je kindje voeden met de borst is voor jou als mama een zeer unieke ervaring en bovendien een intens gebaar van onvoorwaardelijke liefde. Voor je baby is borstvoeding van onschatbare waarde, zowel op voedingskundig, immunologisch als psychologisch vlak. Het is een natuurlijke cocktail van voedingsstoffen, vitamines, mineralen, antistoffen,… en heel veel liefde. Moedermelk biedt alles wat je kindje nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Het is de beste en meest natuurlijke voeding voor je baby en een logisch vervolg op zwangerschap en geboorte.
Hoewel borstvoeding geven een aangeboren vermogen is, is het, net zoals lopen, een vaardigheid die moet worden aangeleerd. Jezelf informeren tijdens de zwangerschap is daarom een goed eerste stap. Maar ook achteraf kunnen er nog een hoop vragen en onzekerheden opduiken. Vanuit die gedachte is Borstvoeding vzw in 1981 ontstaan. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die moeders wil begeleiden en meenemen in hun borstvoedingsverhaal.

Wat doen we?           

-Wij organiseren infosessies voor zowel zwangeren als reeds bevallen moeders over allerhande thema's.

-Onze consulentes staan je graag met raad en daad bij via een telefoongesprek of e-mail. Dit doen zij gratis.

-Ook onze facebookgroep is voor iedereen toegankelijk. Hier kan je antwoord krijgen op je vragen door de consulentes zelf en andere moeders.

-Lees mee op onze instagrampagina voor handig tips en tricks